Happy weekend ;-)
Buat ape tu? Bersantai di rumah? Have a good day ya!!
Weols pun duduk rumah je hari ni.. Just keluar beli lauk2 kat Aeon Taman Equine, pastu balik terus masak. Now baru selesai makan..hihi :-) Alhamdulillah..kenyang..
Nak tau ape menu hari ni?
Tadaaaaa!!!
Hmmm..udang tu first time buat sendiri tau..hahaha.. Butter prawn..special udang harimau dari Aeon..kihkih..
Nak tau macam mana resepi tu x? Meh cuba resepi dari Azie Kitchen ni... Senang je uolssss... I pulak improvise sikit resepi tu ikut resepi lain jugak :-D
Sarang telur
1) Pukul 2biji telur kuning
2) Panaskan 1senduk butter dan 1cawan minyak
3) Kacau laju (secara bulatan) campuran minyak dan butter yang telah panas..
4) Masukkan telur kedalam minyak+buttter yang panas sambil kacau dgn laju..
5) Bila telur dan kekuningan keemasan, angkat & toskan minyak..
6) Siap!!
Udang
1) Perapkan udang dengan black pepper, garlic, serbuk perasa
2) Belahkan udang sikit dan selitkan cheese ditengah2..
3) Then, bakar dengan sedikit minyak zaitun
4) Siap!! Gabungkan dua2 dan sedia utk makan :-)
Senang kan?
Dah tgk jela zoom out gambar udang ni yer..kihkih
Daaaa..
xoxo,
Ibu Zahrah
No comments:
Post a Comment