Sunday, January 31, 2016

Happy 4th Birthday My Zahrah and Dear Husband!!

As-Salam and Happy weekend uols!!

Alhamdulillah, digigihkan jugak utk buat entry ni. Sebab rasa dah ber'hutang" cerita birthday budak kecik tu..sampai dah hujung bulan Jan'16 pun..dah sambut birthday ayah, tokmak, pokde dan naurah pun ibu dia tak siap tulis lagi entry ni..huhu..

So, meh sini ibu Zahrah cerita birthday yang ke-4 my Zahrah Nur Iman :-)

Tahun ni, birthday Zahrah hari ahad, so tak dapat nak sambut dengan kawan2 di sekolah..
Nak dijadikan drama lagi, hari tersebut jugak merupakan hari ibu Zahrah ada midterm..so, memang takde preparation nak sambut pun.. Maklumlah, nak study last minute kan..btw, sehari sebelum birthday  Zahrah tu pun ade test and presentation pulak..huhu :'(

Disebabkan ketiadaan kesempatan utk celebrate on 3rd Jan 16 tu, so kami buat lah sedikit sambutan birthday Zahrah a week earlier, di school dia dengan kawan..

Tempah kek dengan nanny Zahrah di Sweet Galaxy Bakery yang baru berjinak-jinak dengan bisnes bakery.. Meh, intai sikit gambar2 cupcakes yang nany hadiahkan untuk Zahrah (nanny taknak terima bayaran :-) thank u nanny!!)

First time nanny try buat cupcakes, not bad!! Expertise buat fruit cakes :-)

Simple but valuable :-)
2 cakes for farewell and birthday Zahrah Nur Iman..

Tahun lepas, memang tak sempat nak sambut birthday di school lama sebab Zahrah bercuti ke Langkawi kan.. Tahun ni pulak, tak sempat jugak sebab Zahrah dah pindah sekolah baru pulak.. Tapi, time cuti pulak..sabar jelah zahrah yer :-)

Lepas hantar ibu ke sekolah, Zahrah dengan ayah join family Puchong sambut birthday january babies kat hotel pulak..fuyyo!! Gembira makan dim sum yer.. Dapatlah Zahrah potong kek lagi sekali.. Yeayyyyy :-)

adik happy, ibu lagi happy :-)

Makan kek je..tekak macam ibu..kampung2 sgt :-p

Game lagi kenyang agaknya..huhu

Ibu & Ayah luv u my baby girl :-)

Alhamdulillah..
Syukur anak ibu makin besar..dengan sihat walafiat inshaaAllah dengan izin-Nya :-)
Nak tau ape hadiah yang berjaya di "paw" Zahrah..biarlah gambar berbicara..haha..

Gembira anak ibu!! Ibu? Tgh layankan anak walaupun berdebor nak buat midterm pagi tu :')

Menambah koleksi kasut Zahrah Nur Iman.. Kasut ke-2 utk Tahun 2016 :-)

Peminat QuPutih :-)

Alhamdulillah..
Selagi ada rezeki, inshaaAllah ade jugak untuk anak ibu ni..

If ada yang kata, kami spoilkan anak kami dengan macam2, it's ok.. InshaaAllah setakat ni masih boleh control. Anak kami masih satu, belum ada rezeki lagi, dia la permata hati kami, dari kelahiran dia dulu, kini, dan inshaaAllah selamanya walaupun dia sudah ada adik2 kemudian nanti (jika diizinkan-Nya).. ZahrahNurIman tetap akan jadi permata yang sangat bernilai untuk ayah dan ibu.. InshaaAllah..

Semoga Zahrah Nur Iman bt. Mohd Fazreen akan terus membesar dengan sihat dan sejahtera dand semoga sentiasa dibawah lindungan dan Rahmat Allah swt. Amin.

January ni memang bulan birthday untuk family Zahrah Nur Iman..
So, diucapkan selamat hari lahir untuk semua kesayangan Zahrah Nur Iman :-)

02.01.2016 - Mak Ngah Salasiah yang ke 36thn..

05.01.2016 - Uncle G yang ke 34thn..

18.01.2016 - Baby Naurah yang ke 1 tahun..yeay!!

19.01.2016 - Pokde yang ke 37thn..

22.01.2016 - Tok Mak yang ke 64thn.. Alhamdulillah!!

Surprise untuk Tok Mak dari makcik Zahrah :-)

and, last but not least, my dear Husband, turns 31 years old on 28.01.2016!!

Tapi!!
Tak sambut dengan kek pun..pergi makan2 je sebab ibu Zahrah ni sangatlah busy dengan kerja ofis ditambah pulak dengan nak siapkan assignment dah final exam TODAY :-)
Happy Birthday Luv :-)

It's ok la kan ayah? Hadiah dah dapat in advance last year kan? Kihkihkih..
So, before kita end of this entry, meh tgk video Zahrah Nur Iman :-)

video

Ok lah..penat dah rasa..
Jom rehat sekejap, esok nak "berperang" kat dapur pulak..lama dah dapur I berkilat :-)

Sekian, terima kasih..

Daaaa

xoxo,
Ibu Zahrah

Friday, January 1, 2016

#throwback 2015..dalam Kenangan

As-Salam Semua!!
Selamat menyambut tahun baru 2016!!

Alhamdulillah..
Masih diberi kesempatan untuk terus berada dimuka bumi-Mu Ya Allah..

Awal2 tahun ni, dikala berehat dirumah, moh kite throwback sikit cerita tahun 2015.. Cerita yang penuh dengan gelak ketawa, menangis duka dan sebagainya.. Tapi, alhamdulillah, berjaya ditempuh walaupun kadang2 ujian yang diberi-Nya teras tidak tertanggung.. Allahuakbar!!

Ok, then, jom check it out!!

Januari 2015

03-Jan-2015 --> Birthday Zahrah Nur Iman yang ke-3
Alhamdulillah!!

03 Januari 2015 / 12 Rabiulawal 1436H

Selawat & salam keatas junjungan besar Nabi Muhammad saw dalam mengingati Hari Keputeraan Baginda.. Selamat Hari Ulangtahun Kelahiran yang Ke-3 buat puteriku ‪#‎ZahrahNurIman‬ binti Mohd Fazreen Rosdei

Semoga anak ibu terus membesar dengan sihat & sejahtera, dibawah rahmat & lindungan-Nya serta menjadi anak yang solehah, juga muslimah yang diredhai Allah.. InshaaAllah..

Cerita lebih lanjut di SINI yer :-)


04-Jan-2015 --> Langkawi 2nd Trip
Hasrat untuk bawak Zahrah naik "aeroplane biru" ditunaikan semperna birthday dia yang ke-3.. 
Tapi, sepanjang dalam aeroplane, sibuk berkepit dgn ibu dia..huhu.. Takpelah Zahrah, janji bahagia..

Jom klik SINI untuk gambar2 lain di Langkawi yer :-)


28-Jan-2015 -> Birthday Ayah Zahrah
Sweet 30!! Kihkihkih..dah ade geng 30-an..
Takde hadiah pun sebab duit dah abes kat Langkawi.. Tapi kite belanja makan jela.. Asalnya nak pergi makan kat restoran nasi arab, tapi dah tutup pulak, so, makan kat manhattan jela yer :-)


Cerita Jan-birthday yang lain2 boleh tgk di SINI yer :-)


Februari 2015

01-Feb-2015 --> Makan Nasi Arab
Alhamdulillah!!
Dapat jugak makan kat restoran nasi arab. Kali ni pergi Sahara Tent kat Shah Alam..

Sedap uolsss..nnt try yer..
Nak tengok gambar makanan boleh ke SINI :-)


19-Feb-2015 --> Anniversary Mak & Abah
Happy Anniversery Yang ke-44!!


Cerita lanjut di SINI yer:-)


Mac 2015

07-Mac-2015 --> Officially Become a Student
Keputusan diambil pada akhir tahun 2014, dan alhamdulillah diizinkan-Nya untuk diberi peluang sambung belajar. Alhamdulillah, first sem berjaya dilaui dengan flying colours :-)

Perjuangan masih diteruskan dan sekarang berada di penghujung semester ke-2.. Memang tgh busy time ni sebab assignment & presentations semua due by this month.. Sebab tula tak semoat nak update blog..kihkihkih :-)

Doakan saya berjaya dalam pelajaran yer..
Jom intai2 cerita seorang student di SINI yer


12-Mac-2015 --> Happy Anniversary ke-4

Alhamdulillah!!
Berjaya tempuhi tahun ke-4 sebagai suami isteri disamping our little princess Zahrah Nur Iman..

Malangnya..
Tiada sambutan!!

Sebab masing2 lupa akan tarikh tersebut..haha..
Tapi, sempat jugak la makan2 lepas tu..



April 2015
Takde cerita menarik sebab busy study katanya..nak bercuti pun weekend ade kelas..
So, duduk diam2 jela yer :-p


Mei 2015

15-Mei-2015 --> Restructure (lagi)
Perpisahan sementara team NNS GP-TM setelah hampir 5thn bersama.. 
Team gegirl katanya sebab dari semasa ke semasa mesti ada sorg je kumbang dalam team ni..

Good luck guys :-)


30-Mei-2015 --> Panggilan Ilahi ke rumah-Nya
Alhamdulillah..dipanggil dan diizinkan oleh-Nya untuk datang melawat ruma-Nya dan berpeluang melakukan ibadat disana. Syukur sangat dapat pergi ke sana bersama family, rombongan kami seramai 12(+1) bersama lain2 famili, secara total dalam 43 orang dalam group kami.. 

Masih belum berkesempatan habiskan cerita disan, tapi still boleh baca di SINI bila2 saya dah update yer :-)


Jun 2015

18-Jun-2015 --> Selamat berpuasa!!
Alhamdulillah..berjumpa lagi di Ramadhan yang seterusnya.. Masih bersama keluarga tercinta, tapi hanya mampu berpuasa sebanyak 10 hari :-(


25-Jun-2015 --> Kehilangan!!
Disahkan pregnant kali ke-3 pada akhir Mei.. Alhamdulillah..
Tapi, "jodoh" kami dengan zuriat ke-3 tidak lam didunia ni.. 
Hanya dipinjamkan untuk 9minggu.. 
Namun, tetap bersyukur atas nikmat-Nya.. 

Pengalaman kehilangan kali kedua, boleh baca di SINI :-(


Julai 2015

18-Julai-2015 --> Selamat Hari Raya!!
Alhamdulillah..berjumpa juga lagi di Syawal yang seterusnya.. 
Turn raya di Puchong dengan tema Biru-Kuning :-)


Nak tengok gambar2 lain?
Meh ke SINI :-)


Julai-2015 --> Exam week!!
Jerih-perih siapkan assignment sebelum final semester exams :-)



Ogos 2015

29-Ogos-2015 --> E-Day Si Bongsu
Congratulations!!
Belum pun konvo dah bertunang.. Gatai sangat..haha :-p

Alhamdulillah..
Semoga dipanjangkan jodoh kalian.. InshaaAllah

(gambar curik dari FB bakal pengantin)

Merdeka!! Habis exam.. Boleh start jalan2 ke open house..
Gambar? Takde..sibuk melantak mane sempat nak amek gambar kan :-)


September 2015

24-Sept-2015 --> Selamat Hari Raya Aidiladha
Salam Aidiladha..
Selesai solat raya, teruskan melawat saudara mara juga melawat pantai tempat bermain dizaman kecil-kecilan :-)

Nak tengok lagi banyak gambar di SINI pulak..


27-Sept-2015 --> Kolam Air Panas Melaka
Cuti semestrer boleh la berjalan2.. 
First pergi budgetted hot spring.. Not bad la..

Cerita lanjut di SINI yer :-)


Oktober 2015

13-Okt-2015 --> It's My Birthday
Birthday yang ke 13.. Oppss..kihkihkih.. Beberapat tahun nak masuk 40-series pulak..
Tapi syukur, masih dipanjangkan umur..

Alhamdulillah, dapat hadiah telekung SK dan kek birthday dari En. Suami :-)



24-Okt-2015 --> Kueh Teow Ketam, mahal wooo!!
Pengaruh OhBulan!
Ingatkan biasa2 je harga kueh teow ketam ni..

Tapi, mak aih.. RM17 sebungkus..nangis :'(
Nasib baik rasa sedap..

Warung Bahagia
Putra Height, Subang Jaya
(guna waze cari Petron Putra Heights)


November 2015
Kelas untuk semester kedua dah start.. So, takde jalan2 dah..cuma makan2 je.. 
Itupun lepas habis kelas :-)


Disember 2015

25-Dis-2015 --> Cuti Terakhir Tahun 2015
Cuti tahunan memang dah habis. So, gunakan cuti awam untuk balik kampung.
Sambutan Maulidur Rasul serta cuti Hari Krismas digunakan sepenuhnya untuk bersama famili..

Jalana2 ke Batu Pahat sekali lagi..
Belum sempat nak buat entry ni.. Maybe next time bila ada kelapangan..

Kita tgk sneak peak jela yer :-)



31-Dis-2015 --> Zahrah Last Day at LC BSP
Pejam mata pejam mata dah setahun Zahrah di LC BSP..
Tak sempat nak konvo kat school situ, dah kena pindah LC Pantai Baharu pulak..

Macam2 suka-duka Zahrah di tadika.. Macam2 dia belajar..
Alhmadulillah, banyak doa2 dan ayat2 Al-Quran yang yang dia hafal walaupun sebutan kadang2 salah..huhu..

Solat pun ade belajar walaupun macam ayam patuk jagung bila disuruh solat..
Yang tak tahan, nak tau ibu dah habis solat ke belu, dia tgk tangan dan kaki ibu time tahiyatul akhir.. Adoi!!

(minta izin LC BSP guna gambar ni yer)

Cikgu2 pun ok..tapi budak kecik ni pandai memilih..
Kalau cikgu yang bukan fav tunggu depan pagar pagi2, confirm muka masam je nak pergi school..
Kalau cikgu fav tunggu, berlari2..

Tiap2 pagi kena umpan dengan sesuatu benda/perkara time nak kejutkan bangun pagi..
Almost everyday kena OT sebab lambat sampai tadika..biasalah jem kan..


Hari terakhir dah cium2 cikgu semula..
Gembira nak cuti katanya :-)



Inilah baby besar saya!!

Lagi 2 hari nak masuk 4 tahun!!
Yeay!! Tapi ibu ade kelas la nakkkkk :-(

Ok lah..panjang sangat dah entry ni..

Nak kena siapkan presentation slide pulak utk kelas esok..kihkihkih..

My very big wish for this year 2016 is....


Doakan yang terbaik untuk saya dan famili.. serta seluruh rakyat Malaysia dan umat Islam sekalian..
InshaaAllah..semoga kita semua dibawah lindungan dan rahmat Dia hendaknya..


Daaaaa....
Sekian, terima kasih..


xoxo,
Ibu Zahrah


😘

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...