Saturday, June 23, 2012

Under Maintenance

For new entry..please scroll down :-)

Gara2 masih jakun and tak familiar dgn this SII, saya telah delete most of pic yg di-upload dlm blog..abes semua gmbr jadi '!' dibuatnya..huhu..terpaksa edit balik those affected pics & entries..uwaaa!!! Takde keje carik keje!!

Wednesday, June 20, 2012

Ready for solid food!!

Yeah...few weeks lagi Zahrah become 6mo..ibu sgt excited ok..tak sabar nk bg Zahrah her first solid food..Zahrah pun mesti tak sabar nk makan2 kan..hehe..

So, let's check if she's ready mentally & physically to accept the food or not..

#1 : Adakah si kecil sudah boleh mengangkat kepalanya dgn sendiri???


#2 : Adakah si kecil boleh duduk dengan bantuan??
Jika ya, that means yg his/her back bone dah kuat and boleh duduk dgn tegak :-)
Ayah ada utk support kite!!
Tapi kite nak bumbo seat :-)

#3 : Berat bayi anda mesti cukup at least double dari berat dia dilahirkan...


#4 : Sudahkah si kecil anda menunjukkan tanda2 seperti mengunyah??
#5 : Dimanakah & apakah reaksi anda anda bila melihat anda makan?? 

video
YES!!!
Zahrah passed all the above!!!

Makanya!!!! Ini makan dia!!!
Ibu ready adik!! Let's wait for 2 weeks ya!!!

p/s: terasa nak kongsi jadual makan utk Zahrah pulak..tunggu!!!

Friday, June 8, 2012

Ibu's Addiction #2 : Headband & Cekak

Holla mummies out there!!!

Hari ni ibu Zahrah nak berkongsi dgn uols semua pasal headband and cekak pulak..
and ibu Zahrah ni teramatlah addicted dgn headband2 and cekak2 yang colorful tu semua..sekali tengok terus rasa nak beli..tapi kalau tgk online la..kalau shopping betul2 pandai pulak nak control nafsu tu kan..ngeh3...

Ok..ini koleksi terkini cekak Zahrah...

Cekak yang di-custom-made oleh Qaisara Headband eksklusif untuk My Zahrah..hehe..takdelah eksklusif pun, actually tgk banyak giler koleksi cekak kat Qaisara headband ni..at last tertarik dgn those kat atas tu..aand ada satu lg color pink, ada officemate berkenan utk anak dia..so, bagi la kat dia..hehe.. Malangnya, cekak ni besar sikit, kepala Zahrah belum cukup besar utk pakai..huhu..so kena la tunggu muat baru boleh pakai..huahuahua ;-p

Disebabkan cekak2 yang gorgeous kat atas tu xleh pakai lagi, so terpaksalah pakai headband jenis kain je dulu..sebenarnya byk je jenis kain yang cantik2, tapi si kecik Zahrah ni suke sgt la tarik2 kain headband tu..kombang la headband tu dibuatnya..sudahnye, bila pakai kejap je bukak balik..hehe..

Ini koleksi headband Zahrah...

Antara empat2 ni, cuma yang the left one je pernah pakai..yang panjang kt atas tu tak pakai lagi even beli time dlm hari dulu..sebabnye kena ikat bagai..leceh ler pulak kan..yang tu beli kat OneBabyWorld (online shopping..hehe)..yang tiga bawah tu beli kat Mayangsari Kids juga secara online..ngeh3..and then, ibu tambah lagi collection beli dgn Mayangsari Kids jugak..so, here Zahrah with her headbands!!!


Cantik tak anak Ibu Zahrah ni????!!!!

MESTILAH !!!

Tuesday, June 5, 2012

Cerita Semalam ^ Zahrah 5bulan^

Alhamdulillah..Zahrah turns 5months last Sunday..

Happy 5mo adik!!

Sorry..ibu tak sempat nak buat entry exactly on 3rd..huhu..semalam kan kite seharian atas jalan kan..otw balik dari bercuti.. Terengganu-Kelantan-Melaka.. Super-duper penat.. Hari ni ayah and ibu baru start keje sbb Isnin pun amek EL sbb nak rest..nanti ibu cerita pasal jalan2 plak yer..

Hmmm...Zahrah 5mo already..clever girl..sweet ibu's sweetheart..

Suka sangat2 bergolek2 sejak dah pandai meniarap ni..


Anak ibu pun tak takut orang..even jumpe famili johor lepas 2bulan pun tak takut..and mudah sangat senyum..semua seronok layan adik..

Good girl!!!

Lagi sebulan adik dah 6 bulan..tak sabar!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...